Najlepsze śniadania nad Bałtykiem


Luksusowy, 5-gwiazdkowy Radisson Blu Resort w Świnoujściu słynie nie tylko z przepięknych widoków na Bałtyk, ale także z wyjątkowych śniadań. Super Breakfast Buffet to bogaty wybór starannie wyselekcjonowanych potraw, który zaspokaja najbardziej wyszukane gusta.

Koncept śniadaniowy Super Breakfast Buffet to przede wszystkim szeroki wybór zmieniających się sezonowo dań – zarówno z kuchni kontynentalnej, jak i północnoeuropejskiej oraz amerykańskiej. Standardowe pozycje w porannym menu restauracji Larder, przyciągające nieustannie gości to m.in.: najświeższe, chrupiące pieczywo, jajecznica na boczku, wędzony łosoś oraz mnóstwo słodkich frykasów, takich jak gofry, czy naleśniki. Śniadaniową wizytówką hotelu są jajka po wenecku zapiekane w cieście francuskim z boczkiem. Na najbardziej wymagających gości czekają śniadania serwowane w kawiarni mieszczącej się na 13. piętrze hotelu. Warto też zaznaczyć, że do kuchni Radissona trafia mnóstwo polskich eko-produktów – oleje, mięsa, wędliny i ryby od miejscowych producentów, a także plastry miodu.


Kuchnią hotelu kieruje Daniel Kasieczka – doświadczony Szef Kuchni z wieloletnim stażem za granicą. Dla Radisson Blu Resort w Świnoujściu przeprowadził się z Wielkiej Brytanii, gdzie zawiadywał kuchniami w restauracjach prestiżowych hoteli. Na Wyspach dbał o podniebienia gości m.in. w Bristol Marriott Royal Hotel, Hilton Garden Inn Bristol i Holiday Inn Bristol City Centre. Mimo olbrzymiego doświadczenia, wciąż głodny jest nowych wyzwań i nieustannie wzbogaca swój kulinarny warsztat. Popisowym daniem Daniela Kasieczki, za sprawą którego zdobywał laury w kulinarnych konkursach, jest konfitowana kaczka z waniliowym purée w sosie z czarnej porzeczki. Jak nietrudno się domyślić – wielki miłośnik kulinariów, a poza tym fan piłki nożnej i motoryzacji. Wolne chwile poświęca swoim kobietom – żonie i dwóm córkom oraz grze w squasha.

 

 


źródło: informacja prasowa