Bal Sylwestrowy 2018
Menu Nocy Sylwestrowej
19:30 Aperitif
20:00 Dania serwowane:
- Carpacio z jelenia z terriną truflową
- Zupa krem z brokuła z prażonymi płatkami migdałów
- Pierś z perliczki podana na piure z dyni piżmowej
- Pannacotta z musem malinowym
23:00 Danie serwowane:
- Grillowany łosoś na sosie szafranowym
24:00 Toast Noworoczny
- Cava Flor de Raiim Brut D.O.
1:30 Danie serwowane:
- Klarowny barszcz czerwony podany z kruchymi pierożkami
3:00 Danie serwowane:
- Żur dworski - żur na zakwasie chlebowym robiony z wędzonką i tartym chrzanem gotowany
Bufet z zimnymi przekąskami
- Łosoś wędzony i marynowany w towarzystwie jaj przepiórczych podanych z czerwonym kawiorem;
- Sandacz w winnej galarecie z nutą wina Chardonnay
- Sushi Szefa Kuchni – podane w towarzystwie sosu sojowego, wasabi i imbiru marynowanego;
- Śledź korzenny podany z suszonymi pomidorami
- Awokado z krewetkami – lekko zanurzone awokado w sosie amerykańskim na bazie Brandy zdobione krewetkami i świeżym koprem
- Carpaccio z polędwicy wołowej
- Tatar z polędwicy wołowej - wołowina w pieprzu marynowana, w towarzystwie cebulki, grzybków i ogóreczka konserwowego
- Wykwintna szynka parmeńska z melonem
- Grillowane piersi z kaczki pływające w musie ze świeżych malin
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane warzywami w galarecie cytrynowej z kaparami
- Deski mięs pieczystych i wędlin dworskich z piklami
- Pasztety na sosie Cumberland - Domowej roboty pasztety podane na sosie Cumberland
- Terrina z selera faszerowana orzechami
- Deski świeżych warzyw z dipami
- Sałatka włoska z mozzarellą
- Sałatka meksykańska z grillowanym kurczakiem
- Chrupiące pieczywo, masło w kulkach, pikle
Bufet z deserami
Napoje
od 545 zł
os. / noc
Dwór Chotynia
Dwór Chotynia - miejsce założone przez Jarosława Cybulskiego, konesera wina, prezesa wine4you, wieloletniego doradcę prezydenta RP w dziedzinie wyboru win do potraw na przyjęcia dyplomatyczne. Aktualnie obiekt został rozbudowany o nowy urokliwy i prestiżowy dwór w starym stylu. Razem z odrestaurowanym starym dworem mieści w sobie 37 pokoi (90 miejsc noclegowych), 4 sale konferencyjne oraz kameralną restaurację na 180 miejsc. Proponujemy atrakcje takie jak: warsztaty winiarskie, profesjonalna strzelnica na broń ostrą (2 km od dworu), bryczki, sauna, bilard, solarium, grill, siatkówka oraz inne quady, off-road, biesiady z dobrą muzyką, imprezy plenerowe. Wszystko to w pięknym otoczeniu zespołu dworsko-parkowego w Chotyni.